ENERGIJSKA PRIPRAVA NA 
NOSEČNOST IN POROD
  

Človek je energijsko bitje

Človek je duša, ki živi in ustvarja skozi fizični telo. Človek je energijsko bitje. Svojo energijo lažje začutimo, ko dovolj sprostimo svoje telo in se z dihom povežemo s svojim srcem. Tega nas nihče ni zares učil, sami pa smo kot otroci zaradi zgleda najbližjih in družbenih norm pozabili na ta prvinski in pristen stik s seboj in okoljem okoli nas.

V trenutku spočetja duša mame in očeta ve, da je prišlo do združitve in da se je nosečnost pričela. Bolj ko smo zavestni in poslušamo svoje občutke, lažje bomo to začutili tudi sami. V resnici se lahko že pred spočetjem povežemo z dušo otroka, ki ga bomo rodili in mu nudili dom na Zemlji.

Z energijo otroka pa se lahko povežemo tudi v času nosečnosti in tako z njim stopimo v globlji stik. Dnevni stik z otrokom, ki ga nosimo pod srcem, nas vodi do notranje umiritve in globljega zaupanja vase, kar je v sodobni družbi, polni različnih nasvetov in zdravniških protokolov, še toliko bolj pomembno. Vzpostavitev in vzdrževanje stika z otrokom v trebuščku nam prinaša notranje vedenje o tem, kako se otrok počuti. Poleg tega v stiku s seboj lažje prepoznamo, kako lahko poskrbimo zase, za svoje zdravje in svoje telo, ter kako lahko poskrbimo za dobro počutje otroka. Z njim se lahko pogovarjaš kot z odraslo osebo ter ga prosiš, da se tudi on pripravi na porod (npr. da se postavi v optimalni položaj, da z rojstvom ne odlaša). Pred porodom lahko zaradi stika z otročkom bolj sodeluješ s svojim telesom in zaradi skupne poti tudi bolj upoštevaš vse občutke.

Ženska, ki zanosi, pogosto postane bolj odprta za intuitivne zaznave v sebi. Otroci s svojo energijo odpirajo srce mame. Tako je mama kljub marsikateremu odrekanju v času nosečnosti in vzgoje otroka v resnici napolnjena s prisotnostjo nečesa mnogo globljega in pristnejšega, česar preden je postala mama ni poznala. Nevidna povezanost in materinska ljubezen vodi mamo, da zmore prebroditi še tako težke čase. Mama čuti povezanost z otrokom in te niti čiste ljubezni med njima se ne da prijeti. Energijska povezanost med njima mami pomaga, da zna otroka pomiriti in voditi v tem kaotičnem svetu.

Zakaj je v tem času še toliko bolj pomembno, da se na prihod otroka v družino pripravimo tudi na energijski ravni?

Sodobni otroci so vedno bolj čisti in s seboj na zemljo prinašajo vedno bolj čisto zavest. S svojim visokim zavedanjem v majhnem telesu staršem prinašajo dragoceno darilo – priložnost, da starši dvignejo svoje zavedanje in svojo zavest. Da se prerodijo tudi oni sami ter poskusijo ujeti nivo čiste energije (vibracije) njihovih otrok. Otroci na marsikaterem področju postanejo mojstri svojim staršem, so njihovi učitelji do globljega stika s seboj in širšega zavedanja o življenju samem.

Energija človeka je tista, ki oblikuje naše izkušnje v življenju. Bolj ko je energija čista, bolj čiste so naše izkušnje. Namen energijske priprave na porod je, da ženska na energijski ravni ustvari prostor za čim bolj čisto izkušnjo prihoda novega bitja na ta svet. Zavestna priprava na spočetje ali na porod sprosti ključne strahove ženske, ki so prisotni v njenem energijskem polju in se tako ali drugače manifestirajo v njenem fizičnem življenju (vse strahove in blokade čuti tudi otroček v maternici). Bolj mirna ženska lažje zaupa sebi in svojim občutkom ter s svojo energijo naravno pomirja otroka, ki biva v njej.

Prečisti energije svojega poroda

Pri osebni rasti in dvigovanju zavedanja se prej ali slej soočimo s svojim rojstvom, prvim letom odraščanja in časom med nosečnostjo. Starši so naredili najboljše za nas in naš razvoj, najboljše kar so vedeli in znali, a za nas njihov način morda ni bil najbolj primeren in ljubeč. Naše doživljanje prihoda na svet in našega odraščanja je tisto, ki oblikuje marsikatere blokade v našem odraslem življenju.

Energijska priprava na porod se posveti obdobju našega rojstva z namenom, da prečistimo ključne energije na najbolj začetni točki našega življenja. Večina porodov v zadnjih desetletjih in pred tem otroci doživljajo kot travmo, zato je zelo dragoceno sprostiti to izkušnjo in hkrati pripraviti bolj čist teren za rojstvo našega otroka. Kaj je lepšega kot energijsko podprto in varno okolje za utelešenje nove dušice? S sprostitvijo ključnih blokad, ki ovirajo pretok življenjske energije, ustvarimo nov, bolj pretočen prostor za rojstvo mame, rojstvo otroka in rojstvo družine.

Kako poteka energijska priprava na nosečnost in porod

Trenutno energijska priprava na nosečnost in/ali porod poteka v obliki individualnih srečanj. Na vsakem srečanju se posvetiva določeni temi. Izbiraš lahko med spodaj opisanimi temami ali predlagaš svojo temo. V kolikor se tekom terapevtskega dela pojavi še kakšna večja blokada (npr. odnos z mamo, odnos s taščo, strah pred porodom, strah pred nosečnostjo, strah postati mama), ki jo želiš razrešiti, temu nameniva čas in prostor. V kolikor se pripravljaš na porod, na vsakem srečanju spremljava tudi potek nosečnosti, morebitne izzive, tvoje počutje in doživljanje notranjih sprememb. Nosečnost ni le čas, ko otroček raste in se razvija, nosečnost je tudi čas, ko raste in se spreminja tudi mama. Vsako mamo želim podpreti v ključnem času za vsako žensko, v času prehoda, ko ženska postane mama.

Mama se lahko odloči za komplet petih terapevtskih srečanj, lahko pa po želji izbere tudi posamezno področje, ki jo najbolj nagovori. Za več informacij ter uvodni pogovor mi brez zadržkov piši na ana@souling.si. 

Prvo srečanje je namenjeno prav posebni izkušnji, preko katere skozi svoje telo začutiš dušico otročka, ki ga nosiš pod srcem. Ena od bodičih mamic, ki sem jo vodila do pristnega stika z otročkom, je zelo nazorno opisala svojo izkušnjo: »Ko sem začutila stik z otročkom, me je preplavil val mravljincev in neskončne sreče, tako bi se želela počutiti vedno«.

Namen vzpostavitve pristnega stika z otročkom je, da se po tem srečanju pričneš sama povezovati z otročkom na dnevni ravni tudi sama doma. Naučim te, kako to narediš sama in tako vzdržuješ obred povezovanja z otročkom tekom nosečnosti ter svojega otroka tako spremljaš s čisto druge dimenzije. Že pred njegovim rojstvom se dnevno povežeš z njim, mu prisluhneš in ga čutiš, kar bistveno prispeva tudi k lažjemu obdobju po porodu, saj boš intuitivno veliko bolj začutila, kakšne so njegove potrebe in kako ga lahko podpreš pri prehodu v življenje na Zemlji.

Z energijskim povezovanjem z otrokom vzpostaviš subtilno komunikacijo med vama, ki pa je še vedno dovolj oprijemljiva in podprta z dobrimi občutki, da čutiš, kaj ti otroček sporoča. Med drugim otročki radi sporočijo svoje ime ali kakšne posebne ideje glede poroda. 

Individualno srečanje je namenjeno vpogledu v rojstvo mame (kakšen je bil njen porod), kjer se na energijski ravni ozavestijo in sprostijo morebitne blokade, nato pa se v prazen prostor podzavesti zapiše nove, bolj podporne informacije, nežni in prijetni občutki ter ljubečimi podobami.

Vsaka mama s svojim potekom rojstva (kako se je rodila, kaj je njena duša pogrešala, kateri del rojstva je bil zanjo najbolj intenziven) lahko vpliva na potek poroda svojega otroka, zato je še posebno pri težjih osebnih izkušnjah zelo zdravilno uravnovesiti notranje napetosti in težke občutke, ki jih je ženska ob svojem prihodu na svet prinesla v svoje življenje (in so shranjeni v njeni podzavesti).

Terapevtski proces vpliva na to, da v podzavesti spomin na (težko) rojstvo obledi (se pozdravi), nadomesti pa ga nova energija, ki vibrira z željami in potekom rojstva kot bi si ga v idealnih okoliščinah želela ženska sama. Ženska je tako veliko bolj pripravljena na gladek potek rojevanja svojega otroka.

V kolikor ima ženska že kakšnega otroka se energijsko pogleda in zdravi izkušnjo poroda tega otroka. Tu ženska dela za oba: najprej zase, da sprosti napetosti, težje občutke in razočaranja, ki jih je tekom rojevanja doživljala ona sama; nato pa dela še za otroka, saj energijsko pobriše glavne travmatične izkušnje, ki jih je med porodom doživel otrok. Ženska tako nevtralizira čustvene naboje, da le ti nimajo več toliko moči v njeni podzavesti.

Mama ozavesti svoje občutke, ki jih je doživela med porodom toliko, da jih lahko preobrazi in spusti iz svojega energijskega polja, prazen prostor pa napolni s prijetnimi občutki in podobo idealnega poroda. V kolikor gre za težjo izkušnjo poroda, je potrebno več časa za zdravljenje in integracijo spremembe.

Usoda nerojenih, nepričakovanih, neželenih, splavljenih otrok je pogosto močna spodbuda za prebuditev mame oz. staršev, da skozi bolečo izkušnjo svojo zavest dvigne(jo) še na višjo raven. Starši se skozi soočenje z izgubo otroka dovolj opolnomočijo, da so kasneje še bolj pripravljeni na starševsko vlogo. Vsaka izguba (še tako majhnega otročka) v energijskem polju pusti določene posledice in praznino, saj se v podzavest zapišejo vsi občutki, s katerimi se mama in oče takrat soočata.

Vsekakor gre za daljši proces, ki ga je modro zdraviti pred naslednjo nosečnostjo. V kolikor je podprto, da se del občutkov, povezanih z izgubo otroka, sprosti in pozdravi, se lahko naredi proces zdravljenja tudi v času nosečnosti. S sprostitvijo potlačenih občutkov se ustvari bolj čist prostor za novega otročka, da se le ta razvija v bolj sproščenem okolju ter rodi bolj v svojem toku. Novi otrok tako ne čuti več teže občutkov izgube, žalovanja, razočaranja in nemoči svojih staršev, saj starši pravočasno prevzamejo odgovornost za svoje počutje.

Pred porodom se mama poveže z idealno sliko poroda, ki se ji intuitivno pokaže skozi občutke in podobe in je za vsako mamo povsem drugačna. Ne gre toliko za klasično vizualizacijo, ampak predvsem za individualno energijsko delo, kjer se sprostijo morebitne blokade, ki so (še) prisotne v energijskem polju mame in otroka. Ko so blokade odstranjene in strahovi pomirjeni pa nastopi trenutek, ko mama utelesi občutke in potek poroda, ki si ga želi zase in za svojega otroka.

“Pred srečanjem nisem vedela kaj dosti zakaj točno se bo šlo, samo rekla sem si, da sem pripravljena probat nekaj novega, nepoznanega. Prvi stik z Ano je bil res pozitiven, prijetna energija in takoj sem se počutila sproščena ob njej. Po kratkem pogovoru sva začeli z meditacijo. Meditirala sem prvič. Izkušnje z osredotočanjem na dihanje imam samo iz joge. Najprej me je vodila, da sem predihala in dihala v celo telo, da sem se popolnoma sprostila in pomirila. Občutek je res super, kot da spiš ampak si buden. Moja naloga je bila, da se poskusim povezati s svojim otročkom v maternici oz. njegovo dušico. V trenutku ko sva pričeli s povezovanjem z dušico otročka me je za kratek čas preplavil val mravljincev in neskončne sreče. Tako bi se želela počutiti vedno. Dušici sem se zahvalila, ker si je ravno mene izbrala za mamo in se ji opravičila za svoje pomisleke ob začetku nosečnosti. Od prve meditacije je minilo dva dni. Meditirat sem poskusila tudi sama. Mogoče malo manj uspešno, a vseeno sem se pripravila do tega da sem se z dihanjem umirila do točke, da je moje telo po tem lepo zaplavalo v spanec in se povezala z otročkom, ki ga nosim pod srcem. Komaj čakam naslednje srečanje z Ano, zdi se mi da po dolgem času počnem nekaj res samo zase, svojo dušo in dobro dene, ko se umakneš stran od vsakdana pa tudi če za 20 minut.

Maruša