Posted on

Kakšen je za vaju dober partnerski odnos?

V zavestnem partnerskem odnosu, kjer si oba tako ženska kot moški prizadevata za dobro počutje zase in za njun odnos, je ključna iskrenost. Bolj kot moški in ženska poznata svoje lastne želje, potrebe in pričakovanja, lažje jih zaupata en drugemu in jih vsak zase ali skupaj pričneta tudi uresničevati. Tako skupaj gradita odličen temelj, ki je tudi dobra odskočna deska za lažje soočenje z vzponi in padci v skupnem življenju.

Večinoma smo naučeni, da svojih pričakovanj ne obešamo na veliki zvon, ampak raje čakamo, da se morda nekoč uresničijo sama od sebe. S tem ko ne prepoznamo svojih pričakovanj, ko ne izrazimo svojih pogledov (na čim bolj spoštljiv način) in ne izrazimo svojih pristnih občutkov ob razočaranju, se vedno znova vrtimo v krogu osebnega nezadovoljstva, partnerja pa postajata vedno bolj odtujena.

Zate oz. za vaju sem pripravila Kompas z zanimivimi vprašanji in vajami, ki vaju podpirajo pri bolj iskrenem partnerskem odnosu. Namen Kompasa vajinih užitkov in doživetij je ohranjati povezanost in veselje v vajinem odnosu, hkrati pa vama le ta nudi orientacijo tudi v najtežjih situacijah, saj vama nakazuje smer, v katero želita pluti ne glede na to zunanje okoliščine.

Odkar živimo v času, ko naj bi več časa preživeli med štirimi stenami in na voljo nimamo več toliko raznovrstnih ponudb za preživljanje časa, je vprašanje o kvaliteti partnerskega odnosa še toliko bolj aktualno. Razumevanje sebe in negovanje partnerskega odnosa vedno bolj postaja osnovna potreba, še posebej če želimo te čase preživeti vsaj približno vedro in mirno. Včasih se vprašam, če morda prihaja obdobje, ko bomo svoja prizadevanja končno bolj usmerili v vse vrste odnosov in sodelovanja v skupnosti ter ne več poudarjali le materialnih dobrin, kariere in zaslužka?

Vaja: Kakšen je za vaju dober partnerski odnos?
En od načinov, s katerim bosta lažje uresničila več doživetij in užitkov v osebnem življenju in v partnerskem odnosu je umerjen kompas vajinih osebnih pričakovanj in želja. V brezplačnem gradivu te čakajo vprašanja in vaje za osebno rast in bolj iskren partnerski odnos. V tem prispevku pa s teboj delim eno izmed tem za pogovor o tem, kakšen je za vaju dober zmenek oz. kaj vama je pomembno, ko preživljata skupni čas?

Po vrstnem redu vsak zase razvrstita spodaj naštete sestavine dobrega zmenka, pri čemer dodajta še svoje želje za dober zmenek. 1 pomeni najbolj pomembno, 10 pa najmanj pomembno. Izmenjajta si rezultate in se po želji pogovorita o za vaju ključnih sestavinah za dober partnerski odnos.


Več vaj in vprašanj za pogovor poišči v Kompasu vajinih užitkov in doživetij (brezplačno)
ali v super knjigi za pare Ujeti trenutki.