Politika zasebnosti in varovanja podatkov

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika in kupca. Podjetje bo osebne podatke uporabilo izključno za potrebe naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podjetje podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam, razen če bi bilo to potrebno zaradi izvedbe samega naročila. Podjetje hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne strani.

Kupci spletne trgovine www.souling.si podjetju dovoljujejo zbiranje in uporabo vseh podatkov, ki so posredovani ob registraciji oz. ob opravljenem nakupu. Osebni podatki uporabnikov so namenjeni le poslovanju podjetja in ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam. Ob morebitnem vdoru v računalniški sistem, kjer so shranjeni podatki, podjetje ne nosi nobene odgovornosti.

Zbiranje in varovanje podatkov

Z opravljenim nakupom v spletni trgovini www.souling.si ter s prijavo na e-novice se uporabnik oz. kupec strinja, da podjetje zbira, obdeluje in hrani osebne podatke, ki jih posreduje uporabnik oz. kupec. Podjetje osebne podatke obdeluje v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ob opravljenem nakupu v trgovini www.souling.si bomo za namen izvedbe naročila potrebovali naslednje osebne podatke kupca: ime in priimek, naslov za dostavo, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko. Za podjetja potrebujemo naslednje podatke: podjetje oz. naziv pravne osebe, davčno številko pravne osebe, naslov za dostavo, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko. Poleg tega kupec ob naročilu lahko soglaša (s predhodno potrditvijo pred dokončno oddajo naročila), da lahko podjetje podatke uporablja za namen analitike poslovanja in za marketinške aktivnosti podjetja.

S prijavo na e-novice uporabnik soglaša, da podjetje o uporabniku zbira naslednje osebne podatke: ime in priimek ter elektronski naslov. Podatke podjetje uporablja za obveščanje o redni ponudbi in o novostih v naši ponudbi, o nagradnih igrah, o popustih in drugih ugodnostih, o morebitnih dogodkih ali srečanjih, ki jih pripravi ali na katere je povabljeno podjetje, ter občasno tudi o ponudbi in sodelovanju z našimi skrbno izbranimi poslovnimi partnerji.

Podjetje za vodenje seznama kupcev, upravljanje seznama prijavljenih uporabnikov na e-novice ter za pošiljanje e-novic uporablja platformo MailChimp. (https://mailchimp.com/legal/privacy/)

Uporabnik lahko kadarkoli prekliče soglasje za prijavo na e-novice. E-novice uporabnik odjavi s klikom na povezavo »odjava«, ki se nahaja na koncu elektronskega sporočila, ki ga je prejel ob prijavi. Lahko pa uporabnik pošlje sporočilo z zahtevo po odjavi od e-novic po elektronski pošti na ana@souling.si.

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik oz. kupec pravico do: dostopa do podatkov, ki se nanašajo na kupca, do popravka podatkov, do omejitve obdelave, do izbrisa podatkov ter do prenosljivosti podatkov. Naštete pravice lahko uveljavljate kadarkoli. Svojo zahtevo pošljite po elektronski pošti na ana@souling.si.

Na spletni strani uporabljamo orodje Facebook Pixel, ki omogoča spremljanje konverzij iz Facebook oglasov ter spremljanje lastnosti naših uporabnikov. V ta namen orodje ustvari povezavo s Facebook strežniki, kamor tudi shranjuje pridobljene podatke.

Piškotki

Spletna stran www.souling.si za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Po priporočilih informacijskega pooblaščenca smo na spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov. Z uporabo spletne trgovine se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na napravo uporabnika ob njegovem obisku spletne strani. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik uporablja. Shranjevanje piškotkov lahko v brskalniku vedno omejimo ali v celoti onemogočimo.

Piškotki niso škodljivi in so časovno omejeni. Njihov namen je izboljšana uporabniška izkušnja na spletni strani. Določeni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Služijo za pravilno izvedbo naročil (npr. za shranjevanje informacij o košarici), za zbiranje podatkov o uporabi storitev podjetja in za prilagajanje vsebin obiskovalcem.

Na spletni strani uporabljamo orodje Google Analytics, ki z uporabo piškotkov omogoča spremljanje statistike obiska (število obiskovalcev, trajanje obiska, operacijski sistem obiskovalca, ipd.). Podatki se zbirajo anonimizirano in ne vsebujejo osebnih podatkov.