SPLETNI PROGRAM
 

IZ JEZE V SVOJO MOČ 

 KAKO SPROSTITI JEZO NA KONSTRUKTIVEN NAČIN IN STOPITI V SVOJO MOČ

 

Jeza v družini

V vsaki družini je jeza prisotna v različnih oblikah. Najlažje prepoznamo najbolj neposreden izraz jeze, na primer v obliki navala jeze, kričanja, protestiranja, trušča, uničevanja stvari. Pogosto pa jeze na prvi pogled ne prepoznamo, saj se jeza v odnose pritihotapi v različnih oblikah (na primer kot ljubosumje), a tudi v tem primeru njeno energijo čutijo vsi družinski člani. V kolikor se z jezo znašamo nad ljudi, ker ne prepoznamo jeze v sebi ali ne znamo drugače sprostiti notranjega impulza čustev, škodimo odnosom. Če želiš prekiniti svoj vzorec izražanja jeze na destruktiven način (tako da z njo škodiš drugim), potem beri dalje.

V odnosih med starši in otroci se vedno prebudi tudi jeza. Otroci na svoj način želijo najti svoj prostor pod soncem, starši jih na svoj način skušajo obvarovati pred močjo sonca. Med starši in otroci (pa tudi med očetom in mamo) se rodijo napetosti in nestrinjanja, ko en drugega ne razumemo. Veliko je upravičenih razlogov za biti jezen, veliko je tudi potlačene jeze iz časa našega odraščanja, a ne glede na njen izvor, je vredno pri roki imeti orodja, s katerimi znamo silo jeze usmeriti v smer, ki ne škoduje nikomur, hkrati pa zmoremo z njimi pomiriti strasti v sebi, pomiriti otroka (in ga naučiti, kako se pomiri sam) ter sprostiti napetost ne da bi jo zopet potlačili v podzavest.

V spletnem programu sem združila najbolj učinkovite in kreativne pristope, ki te podprejo, da sprostiš jezo v sebi na konstruktiven način. Vsi pristopi, ki zaobjemajo fizično, čustveno, mentalno in energijsko raven, podpirajo tebe, da v družini lažje in hitreje vzpostaviš ravnovesje in pomiriš napetosti, ki se izrazijo skozi vsakdanje situacije (konflikte), hkrati pa z istimi pristopi podpreš otroke, da pričnejo sodelovati in sproščati svojo čustveno napetost na igriv način.

VSEBINA SPLETNEGA PROGRAMA VKLJUČUJE 5 MODULOV

V prvem modulu se posvetimo prepoznavanju in ozaveščanju fizičnih znakov našega telesa, ki nas opozarjajo na prihajajoči naval napetosti. Poleg tega bomo spoznali preproste in praktične načine, kako pomiriti svoje fizično telo, da se ne ujamemo v vrtinec čustev, ki nas prežemajo, ali pa da lažje in hitreje odidemo iz vrtinca, če smo se že ujeli vanj.

Naše misli imajo močan vpliv na doživljanje situacije, v kateri smo se znašli. S svojimi mislimi v konfliktu pogosto še podžgemo naša razburkana čustva, česar si v resnici res ne želimo. Drugi modul nas vodi do praktičnega znanja, s katerim znamo s svojimi mislimi pomiriti situacijo, saj z usmerjenimi in podpornimi mislimi vplivamo na podivjana čustva, da se le ta pričenjajo umirjati.

Pogledali si bomo prepričanja o jezi, ki so zakopana v naši podzavesti, in se zaradi njih ne zmoremo konstruktivno soočiti z njo. Prepričanja o jezi, ki temeljijo na strahu in nemoči bomo preobrazili v “prepričanja”, ki temeljijo na ljubezni. Spoznali bomo, zakaj je jeza dovoljena in zakaj smo v redu tudi če smo jezni. Z vprašanji za samoraziskovanje odnosa do jeze bomo zaokrožili drugi modul.

V tretjem modulu se bomo posvetili čustvenemu odzivu, ki vedno spremlja jezo. Spoznali bomo kako se soočiti s čustvenim viharjem na način, da se čustveni naboj pričenja sproščati ali se čisto sprosti. Predstavila bom več različnih načinov, med katerimi sama izbereš tistega, ki ti najbolj odgovarja ali pa uporabljaš več različnih načinov in se z izbiro orodja prilagodiš situaciji sami. Dejstvo je, da imamo včasih na razpolago manj časa za pomiritev svojih čustev ali pa se znajdemo v okoliščinah, ko sprostitev jeze na en način sploh ni primerno, a bi lahko z izbiro drugačnega pristopa kljub istim okoliščinam svojo čustveno napetost zmogli sprostili.

S 3 različnimi pristopi bomo spoznali svoja čustva in občutke, ki se skrivajo za doživljanjem jeze. Jeza je posledica določenih občutkov v nas samih, drugi ljudje in okoliščine, v katerih smo se znašli, le sprožijo našo notranjo napetost, da se izrazi navzven. S celostnim pristopom te delavnice se zmoreš soočiti z napetostjo in jo na konstruktiven način izraziti skozi telo, misli, čustva in občutke.

V zaključnem delu tretjega modula odpremo še občutljivo temo o tem, zakaj biti jezen in kako to narediti na čim bolj konstruktiven in za druge neškodljiv način. 

Energijska raven je od vseh štirih ravni, ki smo se jih dotaknili v povezavi z jezo, najbolj subtilna. Čeprav smo ravni med seboj ločili po modulih, vsaka sprememba na katerikoli ravni vedno vpliva na vse preostale ravni. Na energijski ravni (ki vključuje tudi vse prejšnje ravni in na njih deluje osvobajajoče) bomo spoznali 4 različne podporne pristope za čustveno osvobajanje in sproščanje notranje napetosti. Pristopi ključno vplivajo na spremembo in pomiritev napete situacije oz. konflikta. Vse pristope oz. orodja lahko uporabljaš ne glede na predznanje o energiji človeka. Vse 4 pristope lahko samostojno uporabljaš v vseh napetih situacijah v družini ali v odnosu z drugimi ljudmi. 

Dve orodji za soočenje z jezo na energijski ravni bosta predstavljeni v četrtem tednu oz. v okviru četrtega modula, dve orodji pa v petem tednu oz. v okviru petega modula. 

+ BONUS: Ustvarjalna energija preseneti moč jeze in jo sprosti. 

V petem modulu bomo povezali znanje vseh štirih modulov in jih še bolj konkretno prenesli v prakso. Najprej bosta predstavljeni še dve orodji za soočenje z jezo na energijski ravni (ki v resnici zaobjemata vse štiri ravni), nato pa bomo vse na novo pridobljeno znanje povezali v širšo siko.

Dejstvo je, da otroka lahko podpira le pomirjen starš, zato je ključno, da najprej vse znanje preizkusiš na sebi v vsakdanjih situacijah. Prvi štiri tedni so namenjeni tvojemu osebnemu razvoju z namenom, da lahko preko svoje lastne izkušnje lažje opolnomočiš otroka in ga naučiš, kako se v napetih situacijah lahko pomiri tudi on sam

+ BONUS: Zakaj je otrok sploh jezen? 
+ BONUS: Kako lahko popravim škodo (ki sem jo povzročil otroku ali partnerju) po nenadnem (nekonstruktivnem) izbruhu jeze?

Orodja zbrana v spletnem programu o konstruktivnem soočenju z jezo bistveno pripomorejo k osebnemu razvoju udeleženca, poleg tega pa ključno podpirajo aktivno razreševanje konfliktov v družini in medosebnih odnosih. Osebna rast je pogosto lažja, ko lahko svoje izkušnje o “napakah” in napredku delimo z drugimi in s tem spustimo del pritiska, ki ga ustvarjamo v sebi z dvomom o tem, ali delamo prav ali ne. Z namenom sprostitve bremen in notranjih pritiskov, s katerimi se soočamo pri osebnih spremembah in kvantnih skokih na poti do višje verzije sebe, sem k spletnemu programu vključila 2 podporni online srečanji v živo. Prvo srečanje v živo bo potekalo po 2. modulu, drugo srečanje v živo bo potekalo po 5. modulu.

Srečanji sta namenjeni vam, da spregovorite o izzivih, s katerimi se soočate v vsakdanjem življenju, bodisi o spodrsljajih (na katerih se vedno znova lahko učimo) bodisi o napredku, ki ga prepoznate pri sebi in v odnosu z družinskimi člani (oz. drugimi ljudmi). Na srečanjih bom odgovorila tudi na vaša vprašanja.

Spletni program vključuje preprosta in praktična orodja, ki ti dovolijo čutiti jezo in nemoč, a te peljejo tudi ven iz čustvene drame. Vodijo te v sprostitev notranje napetosti, tako da konfliktov ne rešuješ več iz nemoči, ampak se znaš in zmoreš postaviti v svojo notranjo moč.

Ko prevzameš vajeti,

jeza nima več 

moči nad teboj.

Spletni program te obogati s praktičnimi orodji za soočenje z jezo v vsakdanjem življenju. Poudarek je na pomiritvi telesa, sprostitvi čustvene napetosti, umirjanju mentalnih blokad in energijski transformaciji situacije same. Praktično znanje in usvojena orodja bistveno pripomorejo k zmanjšanju čustvenih dram tako po intenzivnosti kot času trajanja jeze oz. napetosti.
Orodja, v kolikor jih redno uporabljaš, transformirajo energijo napetosti v sprostitev in notranjo pomiritev, kar pripomore tudi k zdravljenju podzavestnih vsebin. Z vsako uporabo novih, konstruktivnih načinov soočenja z jezo korak za korakom prekineš s svojimi avtomatskimi/nezavednimi odzivi (kot je npr. kričanje, besedno zbadanje, zamera, kaznovanje, ignoriranje). Ko jezo sprostiš na konstruktiven način, le ta nima več moči nad tabo, pričneš pa čutiti moč v sebi za konkretne spremembe v svojem življenju in to točno tam, kjer si se še nedavno počutil nemočnega.

Začuti moč v sebi.

Poudarek spletnega programa je na preobrazbi napetih in konfliktnih situacij v vsakdanjem življenju, da se znamo kot starši z njimi lažje in hitreje “spopasti”. Spletni program ni namenjen globljemu zdravljenju naših psihičnih blokad, ki so vir naše jeze. Temu so namenjeni individualni posveti, kjer se posvetimo samim vzrokom potlačene jeze. Zdravljenju in prepoznavanju sporočil skozi situacije, ki nam jih življenje prinese, se posvetimo individualno ali v drugih spletnih programih. 

Orodja spletnega programa ti pomagajo prevzeti vajeti in nadzor nad divjo naravo jeze, da le ta ne eskalira in ne škodi ljudem, ki živijo z nami. Redna uporaba orodij nam pomaga tudi prej pričeti čutiti jezo v telesu, kar pomeni, da se lažje pravočasno ustavimo preden le ta izbruhne.

Začuti moč v sebi.

 

KOMU JE SPLETNI PROGRAM NAMENJEN?

   

Spletni program je zate, če:

 

KOMU JE SPLETNI PROGRAM NAMENJEN?

   

Spletni program je zate, če:

Kako poteka spletni program?

Vsak modul spletnega programa te pričaka v spletni učilnici, kjer si v svojem tempu vsebino ogledaš in jo preizkusiš v praksi doma. Vsebina je podana dovolj nazorno in podkrepljena s konkretnimi primeri, da ti bo dobro služila v tvojem vsakdanjem življenju.

Vsebina petih modulov bo razporejena skozi pet tednov. Za vsak modul sem predvidela po en teden časa, saj si želim da znanje po korakih preizkusiš v praksi in nadgrajuješ znanje postopoma. Soočenje s čustvenimi izzivi ni lahko delo, zato je postopen pristop ključen. Vsebino modulov si lahko ogledaš tudi v daljšem časovnem obdobju, pri čemer je zaželeno, da najprej usvojiš znanje predhodnega modula in ga dejansko preizkusiš v situacijah, s katerimi se soočaš, preden nadaljuješ z naslednjim modulom. 

Spletni program poteka od 11. aprila do 15. maja 2022. Vsebina spletnega programa ti bo na voljo še vsaj eno leto.

Cena spletnega programa
Iz jeze v svojo moč

Znanje 5-tedenskega spletnega programa ti bo prišlo prav v vseh čustveno napetih situacijah ne glede na to ali je jeza prisotna ali ne. Orodja delujejo tudi v manj intenzivnih situacijah, poleg tega pa so vaje primerne za vse vrste konfliktov s katerimi se dnevno soočamo še posebej v družinskem okolju. v okviru spletnega programa se bomo posvetili predvsem jezi, ki je po intenzivnosti čustvenega odziva najmočnejša. Če obvladamo svojo jezo, obvladamo tudi manjše konflikte.

Redna cena spletnega programa znaša 197 eur. Za predčasne prijave do 6. 4. 2022 velja znižana cena, ki znaša 159 eur. Prijave in dodatna vprašanja sprejemam na ana@souling.si.

Kaj vse vključuje spletni program?