ZAVESTNO PARTNERSTVO

Z ROKO V ROKI SKOZI ŽIVLJENJE

 

 

Pogosto se v želji po izboljšanju partnerskega odnosa znajdemo v začaranem krogu, ko se trudimo bolj spremeniti partnerja kot sebe. Zase pogosto menimo, da smo že dovolj naredili za partnerski odnos in dovolj osebno zrasli, zato hočemo spremembo s strani partnerja. Ključ ni v spreminjanju sopotnika, ampak v doživljanju sebe skozi zrcalo, ki nam ga sopotnik odslikava. S tem krepimo svojo notranjo moč, postajamo samostojni (in ne več odvisni od partnerja) in svobodni.
Skozi pogled srca izzive v partnerskem odnosu uzreš v popolnoma drugačni luči. Skozi srce se obsojanje partnerja sčasoma razblini, vzpostavi pa se želja po globljem stiku s seboj. Stik s seboj je v resnici tista najgloblja želja in skrito hrepenenje, za katerega si želiš, da bi ga doživela v odnosu s partnerjem. V svojem notranjem ravnotežju, ko postopoma presežeš nezavedne vzorce v medosebnih odnosih, pričneš bolj globoko čutiti sebe; v čutenju sebe pa zmoreš zgraditi most povezanosti med vama s partnerjem ter z odprtim srcem vzpostaviti pristen stik z njim.
Ključ partnerskega odnosa je, da vsak v odnosu hodi svojo pot samostojno in na svoj način, medtem ko se na življenjski poti z roko v roki podpirata ter skupaj so-ustvarjata novo obzorje.

Ženske pri partnerju iščemo vse tisto, kar nam naši starši niso znali ali zmogli dati. Ženska vede ali nevede od njega pričakuje, da bo zapolnil to notranjo praznino, in ko tega ne zna storiti na način, ki bi nam ustrezal, je ženska razočarana in jezna. Partnerski odnos se počasi rahlja, saj nezadovoljstvo vedno globlje posega v pričakovanja po zapolnitvi “tega, kar mi manjka”. Ženska si želi, da bi jo partner razumel, jo začutil, slišal, opazil. To je vse dobro in medsebojno izkazovanje ljubezni je čudovito, a novi odnosi ne temeljijo več na pričakovanjih do partnerja, da na vsak način partner usliši naše notranje potrebe in nezavedne prošnje. Novi odnosi temeljijo na preobražanju samega sebe tako, da znata ženska in moški vsak zase najti moč v sebi in se napolniti z ljubeznijo do sebe. Ženska lahko preobrazi tisto, kar v njeni energiji ni uravnoteženo, da kot bolj zavestna vzpostavi most za globlje in pristno povezovanje s partnerjem. Ženska navznoter, v svoji energiji vzpostavlja harmonijo, ki ji vedno bolj prinaša notranje zadovoljstvo, občutek pripadnosti in radosti. Ženska v stiku s svojim srcem vzpostavi povezavo z božansko iskro v sebi in tako sčasoma preneha pogrešati vse to, kar je očitala svojim staršem in partnerju. V srcu najde izpolnitev in tisti stik, po katerem je v resnici vedno hrepenela.

To ne pomeni, da moški nima nobene vloge v partnerskem odnosu. Moški lahko ženski, ki se prebuja v svet srca in pristnosti, sledi na čisto svoj način. Lahko se prebuja skupaj z njo, lahko šele (mnogo) kasneje. A kot ženska čutim, da v prvi vrsti podpiram ženske (in ne moških) na poti do zaveste ženske, ki v partnerski odnos (v)stopa iz srca. 

Na poti do tvoje notranje moči te podprem na individualnem srečanju, kjer se posvetiva vzrokom, zakaj se ne počutiš slišana, razumljena, opažena. Hkrati ti predam tudi orodja, s katerimi boš lažje znala začutiti sebe in iz srca ustvarjati bolj pristen in povezan partnerski odnos. Če želiš rezervirati termin mi piši na ana@souling.si.